DITT NAVN A/S ?

DITT NAVN A/S ?

                            - HOVEDSIDEN -- INDEX -- BILDER -- VIDEO -- KONTAKT -

 

............................................................

 INDEX

 BILDER

 VIDEO                

 DIV

............................................................

 

LITT OM FATTERN:

 • DEL 1. MOTO-CROSS (fra 1976-82)

Fikk sin første moped 12 år gammel. Tempo Lett modell Swing. Årsmodellen var 1959.                            Den kostet ferdig prutet kr. 250,- privat. (Nå går dem for ca. kr. 20.000,-..)

Tempo-Lett Swing kom i 1958 , og ble produsert til og med 1961. Swing var en videreføring av Comfort, med deksler rundt sylinder/forgasser, innebygget verktøykasse i ramma og svinggaffel-fjæring på forhjulet.

1960-61 kunne den leveres med pute i stedet for gummisete. Swing ble levert i fargene rød, blå, sort og perlehvit. Motoren var fortsatt en Sachs 50 ccm med to eller tre gir, men nå utviklet den 2-2,2 hk. Som opsjon kunne motoren også leveres med turbo (viftekjølt). Témpo-mopedene hadde på dette tidspunktet fortsatt hjelpepedaler...

Skjermene ble fort plukket av og resultatet ble den første crossern som fattern kjørte med :-).    Sykkelen gjennomførte faktisk flere runder på Stallerud/Siggerud (før det ble bane der/nå nedlagt)

Dengang var også Kenneth Johannessen (sønn av oldstar og tidligere norgesmester Willy Johannesen) på sin Tempo Panter med å kjørte. Et sted måtte man jo starte..

Far Willy Johannessen fikk vann på mølla for like etter hadde alle sammen kjørbart redskap. Fatter berømmer Willy for å fått lov til å følge med på treninger ved andre baner o.s.v. når han var guttunge. Han ble nok en slags mentor for de fleste av oss dengangen kan fattern minnes..

Banen åpnet på Stallerud like etterpå og han avanserte til et vrak av en 1974 mod. Yamah125ccm. Overtatt etter en gammel storhet; Stein Arnesen/NMK Follo.

 

Slik lærte han bl.a å skru selv i ung alder da sykkelen ikke var helt god..                                               Senere fulgte en pent brukt trimmet 77/78 mod. Husqvarna CR125ccm kjøpt av Willy Johannessen før han kjøpte sin første nye sykkel hos Snellingen & Smested, -en 79 mod. Husqvarna CR125ccm.. 

 1979 Husqvarna CR125ccm

Deretter ble det en 81.model av samme merke...

Før i tiden var Snellingen & Smestad kun en "kiosk" på hjørnet i forhold til dagens lokaler. Fattern var fast innventar i butikken og en svoren Husqvarna fan. Husqvarna var bl.a. den høyeste sykkelen dengang, noe som passet fatterns lange kropp.

 

 • DEL 2. MUSIKK / BAND / GUITAR (fra 1982-95)

Fra 1982 ble musikk (gitar) den store interressen. Kenneth Johannesen dukker selvsagt også opp i denne sammenhengen, nå som vokalist over flere år. Var blandt annet med på Follo Rock der disse bildene er hentet fra. Bandet kom på siste plass av 4 band he he. Forøvrig prøver jeg å lære å spille litt gitar av fattern på si. En vet jo aldrig...:-) Her div. band han var med i fra den tiden. (smått med bilder)

 • ZEPTIK BAND / VOSSFESTIVALEN

 • ZEPTIK / FOLLO ROCK / I 1980 ÅRA EN GANG...

Siste offentlig opptredener var i 1995 med bandet Rølpheads Swing Department (blues), som også rakk å spille in en kassett for demo + det er lagd en DVD for ettertidens mimring. De hadde spillejobber bl.a. på Ski Restaurant, Halmfestivalen o.l, for ikke å glemme; fast husband for MC- budeiene..

 

 

 • DEL 3. BACK TO BASIC  (fra 2006-    )

I 2006 kjører vi søndagstur for bl.a. å se på en bane vi hadde hørt om fra tidligere. Fattern var litt nysgjerrig siden han ikke hadde sett en crossbane på over 25 år...

Etter å ha sett banen gikk det ikke mange ukene før vi begge sto der med hver vår sykkel..:-)

 

                                           teamjorgen-mx.com © 2006 • Privacy Policy • Terms Of Use